Lageret er lukket d. 20/12 - 3/1. Alle ordrer sendes fra d. 6/1. Glædelig jul og godt nytår 💫
Lageret er lukket d. 20/12 - 3/1. Alle ordrer sendes fra d. 6/1. Glædelig jul og godt nytår 💫

Rådhusbelægning

En rådhusbelægning er en populær belægning i indkørslen eller på terrassen. Det gælder både omkring ældre villaer og nybyg.

Rådhusbelægning

Fliser til rådhusbelægning

Rådhusbelægningen er særligt kendt for sin kvadradiske belægning af chaussesten omkring en eller flere fliser.

Alt afhængigt af det udtryk man ønsker i sin rådhusbelægning kan man anvende beton- eller granitfliser.

Mange anvender den billige beton flise for at spare på budgettet, men er du til et mere eksklusivt look vil vi anbefale en smuk granitflise, som fås i et væld af farver.

Chaussesten til rådhusbelægning

Omkring fliserne på en rådhusbelægning anvendes typisk en chaussesten, men man kan også anvende det billige alternativ, beton kopsten.

Går du dog efter et mere traditionelt og mere eksklusivt look anbefaler vi chaussestenen i hele eller halve højder, alt afhængig af om der kommer til at være kørsel med køretøjer på belægningen.

Hvor mange chaussesten til Rådhusbelægning?

Det afhænger selvfølgelig af, hvilket mønster og størrelsen på dine fliser, du ønsker i din rådhusbelægning, hvor mange chaussesten du skal bruge. Vi anbefaler en 8 - 10 cm chaussesten (og ikke en 9 - 11 cm eller anden interval) til rådhusbelægningen, da kløvningen er mere ensartet og sikrer rene linjer i belægningen. Med disse sten skal der forventes 10 sten pr. lbm (løbende meter).

Har du derfor en klassisk 30x30 cm flise, skal du bruge 16 sten. Husk at medregne overlap til næste felt, så du ikke bestiller for mange sten.

Mængdeberegner →

Hvordan laver man Rådhusbelægning?

Rådhusbelægningen er en forholdsvis let belægning selv at lægge, hvis man vil spare anlægsgartneren.

Forarbejdet er rigtig vigtigt og afhænger af om arealet er en indkørsel, terrasse eller lignende.

Terrasse og gangstier med rådhusbelægning

På terrassen eller gangstien er der lidt andre muligheder for belægningen og bunden der skal lægges. Her er det knapt så vigtigt at underlaget er tykt, da der er langt mindre trafik og vægt på fladerne. Derfor anbefaler vi alligevel et lag stabilgrus på omkring 12 cm og et afretningslag på 3 cm. Herefter lægges fliser og halve chaussesten i det ønskede mønster. Vi anbefaler vores granitfliser eller betonfliser og halve chaussesten, 8 - 10 cm.

Fugerne fejes med stenmel - da stenmel holder ukrudt væk og skylles ikke væk af regnen. Alternativt 0-4 mm fugesand.

Mængdeberegner →

Indkørsel med rådhusbelægning

I indkørslen er det vigtigt belægningen er tyk og har en god bund. Det er derfor vigtigt at få lagt et godt lag stabilgrus (vi anbefaler 12 cm), samt bundsikring (ca. 19 cm) og brolæggergrus/-sand (vi anbefaler 3 cm) i en plan overflade, der tager højde for at lede vandet væk til eventuelle riste, bede eller lignende.

I indkørslen skal belægningen også være af en tykkere variant. Vi anbefaler fliser i mindst 6 cm tykkelse og hele chaussesten, 8 - 10 cm.

Fugerne fejes med stenmel - da stenmel holder ukrudt væk og skylles ikke væk af regnen. Alternativt 0-4 mm fugesand.

Find inspiration i #drømmehave projekter

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Mandag-torsdag: 09:00 - 15:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Tlf: +45 70 20 18 21
info@droemmehave.dk

Kontakt